2016 Jeep Patriot Install Issues

Group using the CH1, CH2 and CH3 firmwares for uConnect, steering wheel controls, OEM amplifier retention. compatible with select Mitsubishi and Volkswagen vehicles * see specific firmware for full feature list.
Post Reply
LiquidO2
New User
Posts: 2
Joined: Sun Jul 15, 2018 11:10 am

2016 Jeep Patriot Install Issues

Post by LiquidO2 » Sun Jul 15, 2018 11:24 am

Good Morning,

I'm having some issues with my install of a ADS-MRR with the HNR-RR-CH1 harness with a JVC KW-V830BT radio in a 2016 Jeep Patriot.

First, in the instructions provided by the flashing module web page on step 4 it says to connect a Red female connector to a Black male connector and while I can see an empty Red female connector, there is no black male connector to connect it to so it's not connected to anything.

Second, upon installation I'm getting a CAN bus warning on the JVC radio Image and when I press "Redetec" it goes away and the radio turns on.

Third, Steering wheel controls do not work, and when I press any of the steering wheel buttons, no LEDs light up on the Maestro unit. When I flashed the unit, the green LED illuminated but when I installed in the car, nothing lit up.

Fourth, Once the radio is on, when I turn the car off and get out, the radio stays on and doesn't shut off.

Thanks for any help.

Bruce

JustinFerroni
ADS Team
Posts: 214
Joined: Mon Jan 15, 2018 2:18 pm

Re: 2016 Jeep Patriot Install Issues

Post by JustinFerroni » Mon Jul 16, 2018 10:03 am

If you look at the CH1 harness there is a single male red 2pin connector there is also a male 2pin black and female 2pin black. These two will have a brown/red and brown/yellow, unplug those black connectors and plug the red into the female black connector. this will fix all the issues you are experiencing.
Justin Ferroni
Technical Support Specialist- Maestro
T: 514.807.2888
TF: 866.427.2999

LiquidO2
New User
Posts: 2
Joined: Sun Jul 15, 2018 11:10 am

Re: 2016 Jeep Patriot Install Issues

Post by LiquidO2 » Tue Jul 17, 2018 7:23 am

That nailed it Justin. I saw that in step 4 to hook the Red female to Black Male but when I didn't have a black male that wasn't already connected I assumed it was for an option I didn't have. After a bit of checking everything I swapped those two and tried again, everything worked.

Thanks for the help.

JustinFerroni
ADS Team
Posts: 214
Joined: Mon Jan 15, 2018 2:18 pm

Re: 2016 Jeep Patriot Install Issues

Post by JustinFerroni » Tue Jul 17, 2018 8:44 am

No problem, enjoy!
Justin Ferroni
Technical Support Specialist- Maestro
T: 514.807.2888
TF: 866.427.2999

Post Reply

Return to “Dodge, Chrysler, Jeep”