No sound for OnStar and no satellite radio retention

Group using the GM3 and GM5 firmware for Onstar bluetooth, sat radio, Door chime, turn signal retention and steering wheel control, custom gauges, vehicle info, park assist... * see specific firmware for full feature list.
Post Reply
Jalon3jermany
New User
Posts: 3
Joined: Tue Jun 26, 2018 3:26 am

No sound for OnStar and no satellite radio retention

Post by Jalon3jermany » Tue Jun 26, 2018 4:10 am

I have a 2013 Chevrolet Cruze that has factory onstar and xm radio. I have a Pioneer AVH 4200nex head unit. As far as onstar goes, it functions but I don’t have any sound. And for my factory XM radio retention. It doesn’t exist for some reason. It’s just greyed out on my head unit. The option is there. Just can’t click it as it is grey. Help please :roll:

User avatar
Dara DeGrand
ADS Team
Posts: 4724
Joined: Mon Dec 02, 2013 1:34 pm

Re: No sound for OnStar and no satellite radio retention

Post by Dara DeGrand » Tue Jun 26, 2018 8:42 am

Satellite radio is not able to be retained in this platform.

As for the OnStar audio, there is an audio cable that is supposed to run between the maestro and the radio. It is all black, with a 3-pin connector on one end, and a 3.5mm on the other end.That cable might not be installed, or it might be in the wrong port. Make sure it is plugged into AUX on the radio.
Dara DeGrand
Maestro Technical Support Manager
Automotive Data Solutions Inc.
8400 Bougainville, QC
T 514.807.2888
TF 866.427.2999

Jalon3jermany
New User
Posts: 3
Joined: Tue Jun 26, 2018 3:26 am

Re: No sound for OnStar and no satellite radio retention

Post by Jalon3jermany » Tue Jun 26, 2018 4:07 pm

Thank you 🙏🏼 I’m thinking the installer hooked that audio cable up incorrectly. I will give that a shot on my next day off.

Jalon3jermany
New User
Posts: 3
Joined: Tue Jun 26, 2018 3:26 am

Re: No sound for OnStar and no satellite radio retention

Post by Jalon3jermany » Mon Jul 02, 2018 10:54 pm

I ended up taking a look and it turns out my installer apparently didn’t even include the 3.5mm audio cable in the installation. I can’t find that cable anywhere. Pretty sure my installer jacked my cable or accidentally threw it away after install.

Where can I get a new one aux cable? I will be installing myself this time.

User avatar
Dara DeGrand
ADS Team
Posts: 4724
Joined: Mon Dec 02, 2013 1:34 pm

Re: No sound for OnStar and no satellite radio retention

Post by Dara DeGrand » Tue Jul 03, 2018 8:38 am

We sell replacement cables for $15 shipped inside the US. I have sent you an invoice via PayPal.
Dara DeGrand
Maestro Technical Support Manager
Automotive Data Solutions Inc.
8400 Bougainville, QC
T 514.807.2888
TF 866.427.2999

Post Reply

Return to “Chevrolet, GMC, Buick, Cadillac, Pontiac, Saturn, Hummer”