TPMS Stopped Displaying

Group using the TO1 and TO2 firmware * see specific firmware for full feature list.
Post Reply
Farmer Infantry
New User
Posts: 17
Joined: Thu Oct 31, 2019 4:38 pm

TPMS Stopped Displaying

Post by Farmer Infantry »

I have a 2012 Toyota Tundra without Nav and JBL. I have a Maestro Rr with the TO1 harness hooked up to a Kenwood DMX-9706s head unit.

In a previous post I mentioned the problem I was having with my remote starter not starting the truck with the Maestro plugged into the OBDII port. That issue was resolved today by a local installer. BestBuy installed the starter, I installed the Kenwood. BestBuy refused to do the work to make the starter work with OBDII sensor plugged in. I had been driving with the sensor unplugged until today. The tire pressure reading from the last time the sensor was plugged in continued to display on the headunit.

I used to have the deck crash and re-start more frequently, it's happened far less often since updating the firmware. However, last night it crashed while driving and re-started, I don't recall this happening in the last couple weeks. Anyway, after re-starting, the tire pressures all read "NA."

After having the local shop get the remote starter to work with the OBDII sensor plugged in, I noticed that the display still showed "NA" for the tire pressure readings. If I go to the gauges screen, the other gauges work, so there is some data coming from the OBDII port, just not TPMS. This seems to have been triggered during the crash/re-start.

Any ideas on how to get the TPMS data to start displaying again?

User avatar
JustinFerroni
ADS Team
Posts: 553
Joined: Mon Jan 15, 2018 2:18 pm

Re: TPMS Stopped Displaying

Post by JustinFerroni »

Try doing a master reset first from the RR menu in the radio. If that doesnt not work please have the shop call use and we can confirm the connections and fix they completed for the remote start portion. Thanks. Our hours are M-F 8:30am to 8:30pm EST
Justin Ferroni
Technical Support Specialist
ADS Maestro
T 514.807.2888
Justin.Ferroni@adsdata.ca

Farmer Infantry
New User
Posts: 17
Joined: Thu Oct 31, 2019 4:38 pm

Re: TPMS Stopped Displaying

Post by Farmer Infantry »

The master reset worked. Thank you!
:D

User avatar
Zack Flynn
ADS Team
Posts: 831
Joined: Mon Dec 12, 2011 9:46 am

Re: TPMS Stopped Displaying

Post by Zack Flynn »

Great to hear. Thanks for letting us know
Zack Flynn
Automotive Data Solutions
Technical Support & MECP Master Installation Technician
Zachary.flynn@adsdata.ca

Post Reply

Return to “Toyota”