OEM camera don’t work!

Post Reply
albertous
New User
Posts: 3
Joined: Tue May 14, 2019 1:43 pm

OEM camera don’t work!

Post by albertous » Tue May 14, 2019 3:27 pm

On my 2014 Crosstrex my backup camera doesn’t work. when the car is on reverse the camera is activatwd but the screen go black. what can I do?

User avatar
Zack Flynn
ADS Team
Posts: 591
Joined: Mon Dec 12, 2011 9:46 am

Re: OEM camera don’t work!

Post by Zack Flynn » Tue May 14, 2019 7:38 pm

Do all the pins in the "c" connector with the backup camera RCA and power line up with something on the factory side of the connector in the car it mates up with? Sometimes one of the grounds on the factory side is in a different spot and you would either need to move the pine in the harness or use a small piece of wire to jumper across the connector to make the connection.
Zack Flynn
Automotive Data Solutions
Technical Support & MECP Master Installation Technician
Zachary.flynn@adsdata.ca

albertous
New User
Posts: 3
Joined: Tue May 14, 2019 1:43 pm

Re: OEM camera don’t work!

Post by albertous » Tue May 14, 2019 8:11 pm

I will be check and I let you know!

albertous
New User
Posts: 3
Joined: Tue May 14, 2019 1:43 pm

Re: OEM camera don’t work!

Post by albertous » Wed May 15, 2019 5:45 pm

Thank you for your help! Now my camera is working fine!

User avatar
Zack Flynn
ADS Team
Posts: 591
Joined: Mon Dec 12, 2011 9:46 am

Re: OEM camera don’t work!

Post by Zack Flynn » Wed May 15, 2019 7:26 pm

Great to hear. Glad that worked for you
Zack Flynn
Automotive Data Solutions
Technical Support & MECP Master Installation Technician
Zachary.flynn@adsdata.ca

Post Reply

Return to “SU1 radio replacement solution”