JVC KW 740bt maestro and 2017 toyota 86 issues

Group using the TO1 and TO2 firmware * see specific firmware for full feature list.
Post Reply
alphasaur
New User
Posts: 5
Joined: Wed Jan 02, 2019 1:20 pm

JVC KW 740bt maestro and 2017 toyota 86 issues

Post by alphasaur »

Hello,

I recently ordered the JVC KW740bt, maestro, and Maestro TO1 harness from crutchfield. I paid the extra few dollars to have crutchfield wire up the harness.

Install:
Audio appears to work great (far better sound than stock, or perhaps placebo)
Mic works
Android auto/usb works

Issues:
When the canbus is hooked up gauges work however there is an issue where when I press the brake pedal, camera is triggered on the head unit? Going into reverse does not appear to trigger camera on head unit.

I have not successfully wired up the camera and am waiting for a pac harness to arrive as I tried splicing the cables from the 24 pin plug unsuccessfully.

According to maestro site the Maestro Harness should be the SUB01 harness??

Anyone have any insight?

https://www.youtube.com/watch?v=SW3QRILVqOs

I used this video for guidance, it looks like they also used the maestro to1 harness instead of the sub harness.

User avatar
Zack Flynn
ADS Team
Posts: 929
Joined: Mon Dec 12, 2011 9:46 am

Re: JVC KW 740bt maestro and 2017 toyota 86 issues

Post by Zack Flynn »

You need the SU2 wiring harness. That is most likely root of your problem
Zack Flynn
Automotive Data Solutions
Technical Support & MECP Master Installation Technician
Zachary.flynn@adsdata.ca

alphasaur
New User
Posts: 5
Joined: Wed Jan 02, 2019 1:20 pm

Re: JVC KW 740bt maestro and 2017 toyota 86 issues

Post by alphasaur »

In the video I linked it looks like they were successful with the to1 harness

are the plugs the same?? I don't have any issues with the plugs.

User avatar
JustinFerroni
ADS Team
Posts: 588
Joined: Mon Jan 15, 2018 2:18 pm

Re: JVC KW 740bt maestro and 2017 toyota 86 issues

Post by JustinFerroni »

the connectors are the same however the pin locations are completely different.
Justin Ferroni
Technical Support Specialist
ADS Maestro
T 514.807.2888
Justin.Ferroni@adsdata.ca

alphasaur
New User
Posts: 5
Joined: Wed Jan 02, 2019 1:20 pm

Re: JVC KW 740bt maestro and 2017 toyota 86 issues

Post by alphasaur »

Gotcha,

So just for clarifiction, crutchfield should have sent this with the su2 harness? Not the to1? There is no way to get it to work with the to1 I'm assuming due to the latest flash being for su2?

User avatar
JustinFerroni
ADS Team
Posts: 588
Joined: Mon Jan 15, 2018 2:18 pm

Re: JVC KW 740bt maestro and 2017 toyota 86 issues

Post by JustinFerroni »

yeah, you are going to want to get the SU2. its just to much work to repin harnesses properly vs rewiring the new harness.
Justin Ferroni
Technical Support Specialist
ADS Maestro
T 514.807.2888
Justin.Ferroni@adsdata.ca

alphasaur
New User
Posts: 5
Joined: Wed Jan 02, 2019 1:20 pm

Re: JVC KW 740bt maestro and 2017 toyota 86 issues

Post by alphasaur »

So I got the su2 harness and wired it up. Everything is working correctly now!

The only "issue" (in quotes because it was pretty minor) with the su2 harness is I had to cut off the included adapter for the camera and splice it into the 4 camera wires. The 86 has a 24 pin harness for the camera, included camera harness adapter is 16 I believe. no biggie just a heads up.

Post Reply

Return to “Toyota”