Fj Cruiser No Sound

Group using the TO1 and TO2 firmware * see specific firmware for full feature list.
Post Reply
Fr0zen
New User
Posts: 4
Joined: Thu Oct 25, 2018 9:40 pm

Fj Cruiser No Sound

Post by Fr0zen » Thu Oct 25, 2018 10:20 pm

Hello I tried installing a maestro RR with a Pioneer AVH 1330NEX today. I have three plugs left that don't fit to anything, the three I plugged in are the only only ones that fit into the male plugs that come from the truck's wiring. Radio turns on, steering wheel controls work, but there's no sound. I flashed the Maestro, I checked that the amplifier option is selected, The Blue/white wire is connected. when I look on the Maestro potions it says amplifier is retained, and under it says amplifier is N/A, same thing for the ODB gauges. I used the 20 pin pig tail connector as the other one doesn't fit the male plug from the car. Thanks for the help.

Image

JustinFerroni
ADS Team
Posts: 234
Joined: Mon Jan 15, 2018 2:18 pm

Re: Fj Cruiser No Sound

Post by JustinFerroni » Fri Oct 26, 2018 8:58 am

Does the vehicle have "JBL" badging on the radio or on any panels near the speakers? If not, the vehicle more then likely isn't equipped with the factory amplifier and will need to be reflashed to not retain the amplifier.
Justin Ferroni
Technical Support Specialist- Maestro
T: 514.807.2888
TF: 866.427.2999

Fr0zen
New User
Posts: 4
Joined: Thu Oct 25, 2018 9:40 pm

Re: Fj Cruiser No Sound

Post by Fr0zen » Fri Oct 26, 2018 10:38 am

It doesn't have JBL badging but it has a factory subwoofer. Do I still need to flash to no amp? I'll give it a shot and report back. Thanks

Fr0zen
New User
Posts: 4
Joined: Thu Oct 25, 2018 9:40 pm

Re: Fj Cruiser No Sound

Post by Fr0zen » Fri Oct 26, 2018 11:45 am

I tried reflashing to no amp and now the radio doesn't even turn on. The Maestro box flashes red.

Fr0zen
New User
Posts: 4
Joined: Thu Oct 25, 2018 9:40 pm

Re: Fj Cruiser No Sound

Post by Fr0zen » Fri Oct 26, 2018 3:20 pm

Ok i got it sorted out I think. Flashed the maestro to different car, then back to FJ Cruiser with no amp. Then redid the wiring per the no amplifier guide and now I have sound. Thanks for the help

JustinFerroni
ADS Team
Posts: 234
Joined: Mon Jan 15, 2018 2:18 pm

Re: Fj Cruiser No Sound

Post by JustinFerroni » Mon Oct 29, 2018 2:39 pm

glad you got it, sorry for the delay. The FJ Cruiser is one of those weird audio setups where it has a subwoofer and amplifier just for the sub not your other speakers
Justin Ferroni
Technical Support Specialist- Maestro
T: 514.807.2888
TF: 866.427.2999

Post Reply

Return to “Toyota”