2013 harmon Kardon Bluetooth and Pioneer AVH-w4400NEX

Group using the SU1 and SU2 firmware for Ford SYNC retention * see specific firmware for full feature list.
Post Reply
mnjag
New User
Posts: 5
Joined: Thu Oct 25, 2018 9:02 am

2013 harmon Kardon Bluetooth and Pioneer AVH-w4400NEX

Post by mnjag » Thu Oct 25, 2018 3:13 pm

Do I need to install both the data and audio cable form the Maestro RR? If so, where do i plug in the 3.5mm audio from the maestro in the NEX? The AUX on the pioneer harness, or the W/R input on the NEX?

JustinFerroni
ADS Team
Posts: 234
Joined: Mon Jan 15, 2018 2:18 pm

Re: 2013 harmon Kardon Bluetooth and Pioneer AVH-w4400NEX

Post by JustinFerroni » Thu Oct 25, 2018 4:03 pm

both are required as per the instructions. the data goes to the iDatalink I/F input and the audio cable goes to the Pioneers AUX input
Justin Ferroni
Technical Support Specialist- Maestro
T: 514.807.2888
TF: 866.427.2999

mnjag
New User
Posts: 5
Joined: Thu Oct 25, 2018 9:02 am

Re: 2013 harmon Kardon Bluetooth and Pioneer AVH-w4400NEX

Post by mnjag » Sat Oct 27, 2018 6:09 pm

Fixed the SW controls by flashing 2012 Outback Harmon Kardon Bluetooth. My backup camera is still not functioning. I tried switching the black and yellow RCA cables as posted in other threads here, and both configurations show the rainbow screen posted here.Image

User avatar
Dara DeGrand
ADS Team
Posts: 5135
Joined: Mon Dec 02, 2013 1:34 pm

Re: 2013 harmon Kardon Bluetooth and Pioneer AVH-w4400NEX

Post by Dara DeGrand » Mon Oct 29, 2018 8:34 am

A user in another thread cracked this issue:
sreenisatish wrote:
Sun Oct 28, 2018 6:24 pm
Yes! I fixed the backup camera. The problem is that the pinout of the 28 pin connector of the SU2 was not matching with the harness coming from the car.

So, the car harness pinout is:
11 - +6v camera power
12 - camera CGND (needs to be ground)
13 - video ground
14 - Video signal +

But the pinout in the SU2 is
11 - +6v camera power (blue/yellow)
12 - video signal + (yellow)
13 and 14 are black and grounded.

So, essentially, the video signal was grounded.

How I fixed it:
The black and yellow 2 pin coming out of the SU2, I connected them together (as they need to be grounded 12 and 13 from car harness). I also connected the black wire on the 'C' connector (which goes to the RCA) to this same ground. Then I cut the pin 14 black wire behind the SU2 harness (this is the video signal) and connected it to the yellow wire on the 'C' connector.
Dara DeGrand
Maestro Technical Support Manager
Automotive Data Solutions Inc.
8400 Bougainville, QC
T 514.807.2888
TF 866.427.2999

mnjag
New User
Posts: 5
Joined: Thu Oct 25, 2018 9:02 am

Re: 2013 harmon Kardon Bluetooth and Pioneer AVH-w4400NEX

Post by mnjag » Sat Nov 03, 2018 4:34 pm

This fixed my issues! thanks!

Post Reply

Return to “Subaru”