2019 4Runner no camera backup feed

Group using the TO1 and TO2 firmware * see specific firmware for full feature list.
Post Reply
dangitzin
New User
Posts: 2
Joined: Mon Jun 03, 2019 7:25 pm

2019 4Runner no camera backup feed

Post by dangitzin » Mon Jun 03, 2019 9:19 pm

I have a Pioneer W8500 with the Maestro and after having a few issues being solved(because of my remote start) my current issue now is I am not getting a video feed from the factory backup camera.
All wires are wired correctly. All other functions are working properly. The screen goes to the reverse view when put in reverse, just no feed. I'm getting 6.5v, which the person on the phone said was good. She said there might be a short with the RCA and I might need to just change it.
I wanted to look for any other possible solution before I go and cut these wires as a last resort. Or should I go ahead and do that?

UPDATE: I went ahead and replaced the RCA on the Maestro by cutting the cord half the original length and then military spliced the outer wires with outer and inner with the inner on the new RCA. I may have done this wrong since I’m still not getting video feed. I’ve ordered a new TO2 harness that’ll be here tomorrow and hopefully that will solve the problem. If it doesn’t, I’ll try to replace the harness from the pioneer. And if that doesn’t work, well then I don’t know what will.

JustinFerroni
ADS Team
Posts: 428
Joined: Mon Jan 15, 2018 2:18 pm

Re: 2019 4Runner no camera backup feed

Post by JustinFerroni » Tue Jun 04, 2019 8:47 pm

Did you get this resolved? if not please give us a call at the number in my signature.

Thanks!
Justin Ferroni
Technical Support Specialist- Maestro
T: 514.807.2888
TF: 866.427.2999

dangitzin
New User
Posts: 2
Joined: Mon Jun 03, 2019 7:25 pm

Re: 2019 4Runner no camera backup feed

Post by dangitzin » Wed Jun 05, 2019 1:22 am

Yes it got resolved. I called earlier today.

JustinFerroni
ADS Team
Posts: 428
Joined: Mon Jan 15, 2018 2:18 pm

Re: 2019 4Runner no camera backup feed

Post by JustinFerroni » Wed Jun 05, 2019 8:36 am

Fantastic!!
Justin Ferroni
Technical Support Specialist- Maestro
T: 514.807.2888
TF: 866.427.2999

dhildt70
New User
Posts: 2
Joined: Tue Jun 18, 2019 5:21 am

Re: 2019 4Runner no camera backup feed

Post by dhildt70 » Tue Jun 18, 2019 5:25 am

What was the resolution, the backup camera feed for my 2010 4runner does not work? I tried swapping the + and - wires as directed by an engineer and it made no difference.

JustinFerroni
ADS Team
Posts: 428
Joined: Mon Jan 15, 2018 2:18 pm

Re: 2019 4Runner no camera backup feed

Post by JustinFerroni » Tue Jun 18, 2019 8:57 am

dhildt70 wrote:
Tue Jun 18, 2019 5:25 am
What was the resolution, the backup camera feed for my 2010 4runner does not work? I tried swapping the + and - wires as directed by an engineer and it made no difference.
It's best if you call in for the older toyotas. We are going to have to test a few things first. So before you call please have the following ready.
1- car is apart and ready to go
2- digital or volt meter with probes
3- pin extraction tool (pick tool, razor blade or safety pin also work)
4- Computer ready in case we need to reflash
Thanks!
Justin Ferroni
Technical Support Specialist- Maestro
T: 514.807.2888
TF: 866.427.2999

Post Reply

Return to “Toyota”