Page 1 of 1

2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Posted: Mon Sep 06, 2021 8:15 pm
by erandall
I installed a Pioneer DMH-W4660NEX in my 2019 STI limited with the Harman Kardon system. I'm having a weird issue where the screen will freeze, the audio stops playing and there's a box in the bottom left hand corner of the screen. This will eventually clear, but it happens randomly and quite often. After a lot of troubleshooting, I found it I disconnect the data cable coming from the Maestro to the back of the head unit, the problem goes away.

I've verified all of the wiring, the Maestro the head unit all have the latest firmware.

Any advice would be greatly appreciated.

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Posted: Tue Sep 07, 2021 10:41 am
by JustinFerroni
Can you attach a video of the issue you are experiencing?

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Posted: Tue Sep 07, 2021 10:55 am
by erandall
I can get a video later, but here's a picture of what it's doing

https://drive.google.com/file/d/1QnvTEV ... sp=sharing

Thanks!

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Posted: Wed Sep 08, 2021 6:04 pm
by erandall
I won't be able to get a video until this weekend because I'll have to take the dash apart to reconnect the cable.

But, what is happening is it will play sound just fine, but then it beeps, I get the box that pops up in the lower left hand corner of the picture and I get no sound and the unit becomes unresponsive. Sometimes it will clear up in a couple of seconds, other times it'll be minutes.

I confirmed it happens no matter what audio source it's using, or sometimes if nothing is playing and just going through the menus.

I have not had the issue since I disconnected the data cable from the back of the head unit.

Hope this helps.

Thanks

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Posted: Sun Sep 12, 2021 9:46 pm
by erandall
Here's a video of the issue

https://www.dropbox.com/s/kmunwum492wn9 ... 2.mp4?dl=0

Thanks
Eddie

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Posted: Tue Sep 14, 2021 3:48 pm
by JustinFerroni
The radio has a yellow/black wire in the harness, is there anything connected to it currently?

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Posted: Sat Sep 18, 2021 2:16 pm
by erandall
The yellow/black wire from the head unit is not connected to anything

also, the blue connector is not being used on the Maestro

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Posted: Tue Sep 21, 2021 4:01 pm
by erandall
As an update ...

I spoke with support earlier and we found that if the car isn't fully started and just on aux power, this doesn't happen, but when you start the car is does.

She recommended that I disconnect all of the CAN connections (ODB2 & climate control wires). I did this and the issue still exists, I also checked the data wire for continuity and all 4 appear to be fine.

Also, here's a picture of the RR2 showing what is connected - https://www.dropbox.com/s/euptj0p9gai5w ... 8.jpg?dl=0

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Posted: Wed Sep 22, 2021 11:15 am
by erandall