2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Group using the SU1 and SU2 firmware* see specific firmware for full feature list.
erandall
New User
Posts: 21
Joined: Sun Sep 05, 2021 10:32 am

2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Post by erandall »

I installed a Pioneer DMH-W4660NEX in my 2019 STI limited with the Harman Kardon system. I'm having a weird issue where the screen will freeze, the audio stops playing and there's a box in the bottom left hand corner of the screen. This will eventually clear, but it happens randomly and quite often. After a lot of troubleshooting, I found it I disconnect the data cable coming from the Maestro to the back of the head unit, the problem goes away.

I've verified all of the wiring, the Maestro the head unit all have the latest firmware.

Any advice would be greatly appreciated.

User avatar
JustinFerroni
ADS Team
Posts: 843
Joined: Mon Jan 15, 2018 2:18 pm

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Post by JustinFerroni »

Can you attach a video of the issue you are experiencing?
Justin Ferroni
Technical Support Specialist
ADS Maestro
T 514.807.2888
Maestro.Support@ADSdata.ca

erandall
New User
Posts: 21
Joined: Sun Sep 05, 2021 10:32 am

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Post by erandall »

I can get a video later, but here's a picture of what it's doing

https://drive.google.com/file/d/1QnvTEV ... sp=sharing

Thanks!
Last edited by erandall on Tue Sep 07, 2021 11:04 am, edited 1 time in total.

erandall
New User
Posts: 21
Joined: Sun Sep 05, 2021 10:32 am

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Post by erandall »

I won't be able to get a video until this weekend because I'll have to take the dash apart to reconnect the cable.

But, what is happening is it will play sound just fine, but then it beeps, I get the box that pops up in the lower left hand corner of the picture and I get no sound and the unit becomes unresponsive. Sometimes it will clear up in a couple of seconds, other times it'll be minutes.

I confirmed it happens no matter what audio source it's using, or sometimes if nothing is playing and just going through the menus.

I have not had the issue since I disconnected the data cable from the back of the head unit.

Hope this helps.

Thanks

erandall
New User
Posts: 21
Joined: Sun Sep 05, 2021 10:32 am

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Post by erandall »

Here's a video of the issue

https://www.dropbox.com/s/kmunwum492wn9 ... 2.mp4?dl=0

Thanks
Eddie

User avatar
JustinFerroni
ADS Team
Posts: 843
Joined: Mon Jan 15, 2018 2:18 pm

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Post by JustinFerroni »

The radio has a yellow/black wire in the harness, is there anything connected to it currently?
Justin Ferroni
Technical Support Specialist
ADS Maestro
T 514.807.2888
Maestro.Support@ADSdata.ca

erandall
New User
Posts: 21
Joined: Sun Sep 05, 2021 10:32 am

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Post by erandall »

The yellow/black wire from the head unit is not connected to anything

also, the blue connector is not being used on the Maestro

erandall
New User
Posts: 21
Joined: Sun Sep 05, 2021 10:32 am

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Post by erandall »

As an update ...

I spoke with support earlier and we found that if the car isn't fully started and just on aux power, this doesn't happen, but when you start the car is does.

She recommended that I disconnect all of the CAN connections (ODB2 & climate control wires). I did this and the issue still exists, I also checked the data wire for continuity and all 4 appear to be fine.

Also, here's a picture of the RR2 showing what is connected - https://www.dropbox.com/s/euptj0p9gai5w ... 8.jpg?dl=0
Last edited by erandall on Tue Sep 21, 2021 4:05 pm, edited 1 time in total.

erandall
New User
Posts: 21
Joined: Sun Sep 05, 2021 10:32 am

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Post by erandall »

Last edited by erandall on Wed Sep 22, 2021 11:17 am, edited 1 time in total.

erandall
New User
Posts: 21
Joined: Sun Sep 05, 2021 10:32 am

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Post by erandall »

I spoke with support again today. Suspect it might be bad hardware, I've ordered a replacement RR2 that will be here Tuesday, I'll give that a try when it comes in.

erandall
New User
Posts: 21
Joined: Sun Sep 05, 2021 10:32 am

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Post by erandall »

I received the new RR2 today, flashed it with all of the latest firmware, installed in the vehicle using the new data cable and still getting the same error.

User avatar
Dara DeGrand
ADS Team
Posts: 7565
Joined: Mon Dec 02, 2013 1:34 pm

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Post by Dara DeGrand »

The only thing left to swap would be the radio. Since we haven't seen this issue before, it stands to reason that the radio could be malfunctioning when the data cable is inserted.
Dara DeGrand
Maestro Technical Support Manager
Automotive Data Solutions Inc.
8400 Bougainville, QC
T 514.807.2888
TF 866.427.2999

erandall
New User
Posts: 21
Joined: Sun Sep 05, 2021 10:32 am

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Post by erandall »

I ordered a replacement radio yesterday, it was supposed to be here today, but the shipping got delayed.

Once I get it and test it out, I'll update this.

Thanks again to everyone that has helped with this issue.

erandall
New User
Posts: 21
Joined: Sun Sep 05, 2021 10:32 am

Re: 2019 STI Maestro RR2 Pioneer Head Unit Issues

Post by erandall »

Just got a new head unit, reflashed the maestro with the updated serial number, still having the same issue

Definitely seems like some sort of compatibility issue. Are there any diagnostics available that I could get?

Thanks


Post Reply

Return to “Subaru”