Problem getting Sync working 2011 F350

Group using the FO1 and FO2 firmware for Ford SYNC retention * see specific firmware for full feature list.
Post Reply
ptanner
New User
Posts: 4
Joined: Mon Feb 11, 2019 7:03 am

Problem getting Sync working 2011 F350

Post by ptanner » Mon Feb 11, 2019 7:11 am

I used to have a Pioneer radio in my truck with the Maestro RR. I removed it yesterday and installed a Kenwood DMX7705S. I removed the Pioneer specific connector and added the Kenwood to the wires on the harness. The unit flashes red which I know means it can't communicate with the radio. I noticed that there's a small connector on the back of the radio that is labeled Idatalink. Unfortunately I don't have a cable for that connector. Is this an additional cable I need to purchase?

Thanks,

Phil

JustinFerroni
ADS Team
Posts: 333
Joined: Mon Jan 15, 2018 2:18 pm

Re: Problem getting Sync working 2011 F350

Post by JustinFerroni » Mon Feb 11, 2019 11:45 am

Have you reflashed the MRR for the new radio you installed? This is required for the MRR to properly communicate with the Kenwood.
Justin Ferroni
Technical Support Specialist- Maestro
T: 514.807.2888
TF: 866.427.2999

ptanner
New User
Posts: 4
Joined: Mon Feb 11, 2019 7:03 am

Re: Problem getting Sync working 2011 F350

Post by ptanner » Mon Feb 11, 2019 12:38 pm

Yes, I did re-flash.

Do I need the connector shown as #5 on page 94 in this document?

http://manual.kenwood.com/files/B5A-2301-00_En.pdf

Thanks,

Phil

User avatar
Dara DeGrand
ADS Team
Posts: 5599
Joined: Mon Dec 02, 2013 1:34 pm

Re: Problem getting Sync working 2011 F350

Post by Dara DeGrand » Mon Feb 11, 2019 4:28 pm

Phil,
Yes, you do need the data cable that plugs between #5 of the radio and the Maestro RR. That is how we communicate with the radio. Without that cable, the RR would be giving you 2x red flashes, like you're experiencing now.
Dara DeGrand
Maestro Technical Support Manager
Automotive Data Solutions Inc.
8400 Bougainville, QC
T 514.807.2888
TF 866.427.2999

ptanner
New User
Posts: 4
Joined: Mon Feb 11, 2019 7:03 am

Re: Problem getting Sync working 2011 F350

Post by ptanner » Mon Feb 11, 2019 5:34 pm

Thanks for your help. Would you happen to know the part number I need to use to order that cable?

Thanks again!

Phil

User avatar
Dara DeGrand
ADS Team
Posts: 5599
Joined: Mon Dec 02, 2013 1:34 pm

Re: Problem getting Sync working 2011 F350

Post by Dara DeGrand » Tue Feb 12, 2019 8:23 am

Phil,
There isn't a part number, as it is not commercially sold by itself. We do sell replacement cables for $15 shipped in the US. We have sent an invoice via PayPal to your email. Once that is paid, your replacement cable can ship out.
Dara DeGrand
Maestro Technical Support Manager
Automotive Data Solutions Inc.
8400 Bougainville, QC
T 514.807.2888
TF 866.427.2999

ptanner
New User
Posts: 4
Joined: Mon Feb 11, 2019 7:03 am

Re: Problem getting Sync working 2011 F350

Post by ptanner » Tue Feb 12, 2019 8:56 am

Thanks, I've paid the invoice. I appreciate your assistance!

Phil

Post Reply

Return to “Ford, Lincoln, Mercury, Mazda”